Verantwoord diëten anno nu

Verantwoord diëten anno nu

De zomer komt er aan, het strand wacht en iedereen wil weer strakker in het vel zitten. Snel afvallen is mogelijk, maar het is belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Er zijn heel wat opties om gewicht te verliezen, maar een eiwitdieet zoals Be-Slank blijkt de meest effectieve aanpak te zijn. Het is een makkelijke, doeltreffende en snelle manier om te vermageren.

Eiwitten

Bij een normale, evenwichtige voeding krijgen we iedere dag de benodigde hoeveelheid eiwitten binnen. Deze proteïnen, zoals ze ook worden genoemd, vinden we vooral in vis, noten, zuivelproducten, vleeswaren en eieren. Ze worden omgezet in energie voor het lichaam en vormen dus als het ware onze brandstof. Bij een onverantwoord dieet waarbij er wordt gekozen voor (drastisch) minder eten, kan er een tekort ontstaan aan deze brandstof. Het gevolg is dat het lichaam op rantsoen wordt gezet en krampachtig alle (verkeerde) voeding zal vasthouden die er toch nog binnenkomt. Het energieniveau daalt, de hormoonspiegel lijdt er onder en er kan zelfs sprake zijn van haaruitval. Geen droomscenario dus. Een dieet op basis van eiwitten is een verantwoorde aanpak voor anders en/of minder te eten.

Leestip: Sirtfood Dieet: Afvallen zoals zangeres Adele? Ervaringen en kosten

Eiwitdieet

Het eiwitdieet is gebaseerd op het feit dat het lichaam, bij een tekort aan koolhydraten, het lichaamseigen vet zal verbranden. Enerzijds leidt de vetverbranding tot gewichtsverlies. Anderzijds wordt op die manier toch energie gecreëerd voor onder andere de hersenen die werken op glucose. Dit proces noemen we ketose. Verantwoord vermageren dus.

De voordelen van het eiwitdieet (ook wel proteïnedieet genoemd) zijn legio:

– tijdens de eerste fase van het dieet zal je snel en veel gewicht verliezen; dit werkt motiverend om door te zetten

– het is een gezonde en doeltreffende aanpak

– je krijgt geen hongergevoel omdat je vetreserves worden aangesproken

– het is een eenvoudige methode die makkelijk kan worden toegepast in het dagelijkse leven

Eiwitrijke producten

De meest bekende toepassing van een eiwitdieet is de eiwitshake. Deze shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en ze zijn makkelijk te bereiden. Voor het beste resultaat worden ze gebruikt in combinatie met aangepaste voeding zoals eiwitrijke pasta’s. Hierin zitten geen koolhydraten, maar wel een hoog gehalte aan eiwitten (tot 65%). 

Uitgelicht: New Fysic Dieet: een koninklijk dieet?

Ze worden op dezelfde wijze bereid als andere pasta’s en ze smaken hetzelfde. Een lekker alternatief zijn ook de extra grote wraps die gevuld kunnen worden met heel wat verse groenten. Door de grote afmeting en het hoge eiwitgehalte krijg je al snel een verzadigd gevoel.

Voor tussendoortjes heb je de keuze uit talrijke proteïnerepen en zelfs glutenvrije eiwitchips (zonder zetmeel).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.